Over Apex Kart Club

Apex Kart Club is een vereniging zonder winstoogmerk die op 26 januari 2015 werd opgericht met als doel kartpiloten van verschillende niveau’s samen te brengen en te laten proeven van de sfeer van competitie.

Bij ons staat het plezier voor de kartsport centraal. Iedere piloot, ongeacht leeftijd, geslacht, talent of ervaring is welkom om deel te nemen aan onze wedstrijden. Hierdoor heeft iedereen de kans de spanning van een kampioenschap te ervaren, want niet alleen houden wij de tijden van onze leden bij, maar wordt er ook een klassement opgesteld op basis van een puntentelling die wij aan de posities van de piloten toekennen. Een heel jaar lang strijden onze leden om de ‘Apex Trophy’ die wij sinds 2016 uitreiken aan onze kampioen. Onze vereniging voorziet ook prijzen voor enkele subklassementen zoals onze jongeren onder zestien, onze dames die in deze toch wel overwegend mannelijke sport hun mannetje staan en piloten boven de dertig jaar. Op die manier maakt iedereen kans op een trofee of medaille en kan elk lid op zijn of haar manier schitteren.

De wedstrijden voor de ‘Apex Trophy’ worden allemaal georganiseerd bij Extreme Kart, Aarschotstesteenweg 200E te 2230 Herselt en gaan door op elke derde zondag van de maand met samenkomst om 13:15, maar daar houden wij het niet bij. Onze piloten kunnen ook aan de slag op ‘externe’ wedstrijden over heel het land waar we als team aan deelnemen. Onze teams verschenen bijvoorbeeld al aan de start van wedstrijden in Olen, Herselt, Bilzen, Brugge, Stekene, …

Al zin om deel uit te maken van onze dynamische en steeds groeiende vereniging? Inschrijven kan op onze activiteiten (zie onze kalender) of door een inschrijvingsformulier te bezorgen en kost slechts 30 euro / boekjaar!

Toch nog dorst naar meer informatie? Via onderstaande links komt u alles te weten over de werking van Apex Kart Club en de mensen die er een waar succes van maken.